Category Archives: Over DataCT

Wij zijn DataCT. Wij houden van een gerichte en persoonlijke aanpak. Wij bieden al sinds 1999 webhosting voor bedrijven en particulieren en zijn daar goed in.

Samenwerking DataCT en Webton

DataCT werkt sinds 2003 nauw samen met Webton. Tot volle tevredenheid van beide bedrijven. Professioneel webdesign en betrouwbare hosting zijn twee componenten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het belang van professioneel webdesign

Het is een feit dat een goed webdesign erg belangrijk is, maar wat hebt u aan een website waar niemand op komt, die helemaal niet goed vindbaar is op het wereldwijde web? Helemaal niets, natuurlijk. Als u eenmaal hebt geïnvesteerd in een flitsende bedrijfswebsite, dan wilt u natuurlijk wel dat internetgebruikers deze ook weten te vinden. Gelukkig is Webton niet alleen de specialist op het vlak van ontwerpen, maar ook op het gebied van linkbuilding. Webton kan uw site namelijk in een handomdraai hoog in google zien te krijgen. Zij hebben hier enorm veel ervaring mee en kunnen er als geen ander voor zorgen dat uw bedrijfssite hoog in de zoekresultaten van de zoekmachine terecht komt. Op die manier zult u een stuk sneller gevonden worden. Klinkt dit u nou wel als muziek in de oren, maar wilt u toch eerst even van de hoed en de rand weten, voordat u een besluit neemt of u al dan niet met hen in zee gaat? Neem dan even vrijblijvend contact op met één van de medewerkers van Webton.

Bezoek DataCT tijdens de webwinkel vakdagen

Op 22 en 23 januari 2014 staat DataCT op de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs. Wilt u kennismaken met de mensen achter DataCT, of bent u op zoek naar de beste oplossing voor uw hosting-uitdaging? Kom dan langs!

Logo Webwinkel Vakdagen

€ 10,- korting wanneer u ons bezoekt

Wanneer u DataCT vereert met een bezoekje aan onze stand W13, ontvangt u van ons een kortingsbon t.w.v. € 10,- op uw eerstvolgende bestelling en een handig presentje. Zomaar, voor u als trouwe klant. We zien u graag!

Schrijf u gratis in als bezoekers

Schrijf u via deze link in als bezoeker van de Webwinkel Vakdagen

Bezoek ons op de beurs

Op 29 en 30 mei 2013 staat DataCT op de Regio Business Dagen Utrecht, in de Jaarbeurs. Wilt u kennismaken met de mensen achter DataCT, of bent u op zoek naar de beste oplossing voor uw hosting-uitdaging? Kom dan langs!

€ 10,- korting wanneer u ons bezoekt

Wanneer u DataCT vereert met een bezoekje aan onze stand C057, ontvangt u van ons een kortingsbon t.w.v. € 10,- op uw eerstvolgende bestelling. Zomaar, voor u als trouwe klant. We zien u graag!

Meer informatie

Over de Regio Business Dagen

MySMT upgrade: backups terugplaatsen en rechten herstellen

Met ingang van 1 maart is er een aantal verbeteringen doorgevoerd in MySMT. We zullen deze verbeteringen in deze blogpost toelichten, zodat u er optimaal gebruik van kan maken.

Backup-beheer: eenvoudig zelf backups terugplaatsen

Backups worden door DataCT automatisch gemaakt. Elke dag of, als u DataCT Professional heeft, zelfs ieder uur. Tot voor kort kon u deze backups alleen terugvinden via FTP, in de map ‘backups’. Na een recente upgrade van MySMT is het echter ook mogelijk om vanuit MySMT uw backups terug te plaatsen.

Het terugplaatsen van een back-up is eenvoudig. Omdat backups worden gemaakt per webdirectory, vindt u de knop Beheer backups ook onder het tabblad Webdirectories. Bij backups wordt onderscheid gemaakt tussen backups van bestanden en backups van uw database(s).

Bestanden terugplaatsen
Bij bestanden kunt u ervoor kiezen een bestand of map terug te plaatsen, of de gehele webdirectory. Wat u goed moet begrijpen, is dat bij het terugplaatsen van een backup de huidige bestanden worden overschreven.

Database(s) terugplaatsen
Ook wanneer u een database terugplaatst, wordt de database zoals die nu bestaat, verwijderd. Houd hier rekening mee, bijvoorbeeld wanneer u regelmatig bestellingen ontvangt in uw webshop. Alle bestellingen die geplaatst zijn na het tijdstip van de backup, zullen na terugplaatsen niet meer te vinden zijn. Wees hiermee dus voorzichtig.

Herstel de FTP-rechten van uw webdirectory

Wanneer u vanuit de admin van bijvoorbeeld WordPress bestanden en mappen uploadt, krijgen deze bestanden en mappen niet de juiste schrijfrechten mee om ze later via FTP te kunnen bewerken. Wanneer u dat wel wilt, kunt u in MySMT de rechten van een webdirectory herstellen.

U vindt deze optie onder het tabblad webdirectory -> mappen. Rechts naast het mappenoverzicht van de directory staat een grote knop Herstel FTP-rechten. Door hierop te klikken, zullen de rechten van alle bestanden en mappen in uw webdirectory goed worden gezet en kunt u met FTP alle bestanden en mappen bewerken.

Technologie van DataCT

DataCT beschikt over een vast team van ervaren Internet Engineers, dat altijd bezig is onze producten en diensten te verbeteren. Door onze constante focus op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is het voor ons mogelijk snel in te spelen op de wensen van onze klanten.

Gemakkelijk, schaalbaar en betrouwbaar

Dat DataCT gebruik maakt van geavanceerde cluster hosting-technologie, heeft voor onze klanten vele voordelen. Zo is het vrij eenvoudig om (op verzoek) de configuratie van uw hostingpakket aan te passen. Wij kunnen bijvoorbeeld:

  • De versie van PHP aanpassen aan de versie die nodig is voor uw Open Source toepassing;
  • De instellingen van PHP (php.ini) naar wens veranderen;
  • De frequentie van back-ups optimaliseren voor uw product.

Neemt u vooral contact met ons op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van shared hosting en de voordelen die onze configuratie u kan bieden.

Dedicated Cloud servers

Voor klanten die shared hosting ontgroeid zijn, bieden wij een scala aan Virtual Private Servers, elk met een eigen, uniek palet aan eigenschappen.

Interview met Jochem Moll (mede-eigenaar DataCT)

v.l.n.r. Jochem Moll, Paul Verheul, Erik Jan Jonkers & Rebecca Berendsen

Hoe ziet jullie dag eruit?
“Koffie om 9:00, lunch om 12:00 en vrijdagmiddag is krokettendag. Wij houden ervan om te weten waar we aan toe zijn en alles op orde te hebben. Dat zie je ook terug in ons bedrijf. We willen alles tot in de perfectie gedaan hebben en zijn daar in ons hoofd continu mee bezig. Wat we doen, willen we heel erg goed doen.“
Is dat niet vermoeiend en eentonig?
“Dat zou je denken, maar wij hebben gewoon van onze hobby ons beroep gemaakt! Naast het verzorgen van hosting voor DataCT zijn we continu bezig onze servers te tweaken. Het zou niet de eerste keer zijn dat we tot midden in de nacht bezig bleven om Magento zo goed mogelijk te laten draaien. Met als gevolg een van de snelste servers en we kennen alle ins en outs van onze servers en hosting.”
Hoe is DataCT ontstaan?
“We waren al zoveel bezig met servers en IT dat we hier ons beroep van hebben gemaakt, dat ging eigenlijk vanzelf. Het begon met het verzorgen van hosting voor bevriende ondernemers en sinds 1999 besloten Erik en ik om DataCT B.V. op te richten. Na al die jaren hebben we een vaste klantenkring opgebouwd en door ons meer te richten op klanttevredenheid dan enkel het vergroten van een klantenbestand, krijgen we veel positieve feedback en hebben we 5-sterren beoordelingen op verschillende vergelijkingssites. Hier zijn we wel een beetje trots op.”
En wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
“Ehm…eigenlijk doorgaan zoals dat nu gaat, maar dan nog beter en sneller! Zoals ik zei, we vinden het gewoon leuk wat we doen en hopen dit nog lang te kunnen blijven doen.”

Bent u ook tevreden met onze service en diensten? Dan zouden we het erg waarderen als u een review schrijft op webhosters.nl.