Monthly Archives: november 2012

DataCT leestip: Verleiden op Internet

Een website maken is niet zo moeilijk, dat kan iedereen. Maar een góede website maken? Dat is een kunst die maar door weinigen beheerst wordt. Verbetering komt nu eenmaal met vallen en opstaan, en het duurt altijd even voordat je de optimale mix van ontwerp en bruikbaarheid gevonden hebt.

Het boek ‘Verleiden op Internet’ van Aartjan van Erkel helpt je bij het inrichten van je website. Of je nu net komt kijken of al jaren een website of webshop hebt, iedereen vindt in dit boek concrete, bruikbare tips over het verbeteren van je site. Alle hoofdstukken zijn apart van elkaar te lezen, maar geloof ons: als je eenmaal begint, lees je het boek in een keer uit!

Het boek kost 20,95 op Bol.com en is elke cent waard. En, wanneer u nu webhosting bij ons bestelt met DataCT Professional, krijgt u gratis een exemplaar thuisgestuurd!

DataCT 1 – Spambots 0

Als hostingprovider ben je dagelijks bezig met het verbeteren van je product. Een van de dingen waaraan onze techneuten bijna dagelijks sleutelen, is veiligheid. Daar gaat een hoop tijd in zitten, maar het levert gelukkig ook regelmatig mooie vindingen op, die het leven van ons en onze klanten een stuk makkelijker maken.

Aan onze nieuwste maatregel lag een veelvoorkomend probleem ten grondslag. Door beveiligingslekken in verouderde software (bijvoorbeeld oudere versies van Joomla) kan het voor derden mogelijk zijn om grote partijen e-mail (spam) te verzenden via de website van een klant. De klant heeft hier geen weet van, maar kan wel op een of meerdere blacklists komen te staan, met alle problemen van dien.

De oplossing is even simpel als doeltreffend: sinds kort controleren we of het afzend- of ontvangeradres de domeinnaam bevat van het domein waarop het script draait. Is dat niet zo, dan wordt de mail niet verstuurd. En doordat het veelal geautomatiseerde scripts zijn die de mail (proberen te) versturen, werkt dit feilloos!