Monthly Archives: maart 2013

Tip: Hoe voorkom je het ontvangen van spam e-mail

Wat is spam

Spam is de naam voor ongewenste e-mailberichten.
De meeste spamberichten zijn niet gevaarlijk en bevatten enkel commerciële inhoud.
Echter sommige spamberichten bevatten attachments met virussen, spyware, trojans en malware.
Het is dus belangrijk dat u spamberichten direct verwijdert en niet leest of er op antwoordt.
In veel spamberichten wordt een code meegegeven waarmee kan worden gezien of u de e-mail heeft gelezen, ook als u een autoresponder gebruikt of u de e-mail beantwoordt ‘weet’ de spammer dat u uw e-mail leest en kunt nu nog meer spam verwachten.

Wat kunt u doen om spam te voorkomen?

Algemene maatregelen

1: Houdt uw zakelijke en privé e-mail gescheiden.
2: Maak een apart e-mailadres aan voor publieke websites (weblogs) waar u uw e-mailadres dient achter te laten of waar u u dient te registreren.
3: Laat nooit uw e-mailadres achter op fora en weblogs, wilt u dit wel gebruik dan uw publieke e-mailadres of ‘versleutel’ uw e-mailadres indien mogelijk ‘harryvos apestaartje gmail.com’
4: Hou uw eigen computer virussvrij. Virussen kunnen ervoor zorgen dat uw computer misbruikt wordt om spam mee te versturen.
5: Draai bij voorkeur geen eigen mailserver op uw PC.

DataCT specifieke maatregelen

1: Elk hostingpakket bij DataCT beschikt over een geavanceerd, zelflerend spamfilter.
Stel dit filter altijd in, en configureer het filter naar uw inzicht.
U kunt aangeven bij welke score een e-mail als spam beschouwd moet worden en wat er met spam gemarkeerde e-mail dient te gebeuren.
Daarnaast kunt u ook e-mailadresssen op een blacklist zetten zodat u er geen e-mail van ontvangt, ook al wordt dit niet gezien als spam.

2: Probeer het gebruik van het catch-all adres vermijden.
Een catch-all adres, deze zorgt ervoor dat e-mails naar niet bestaande email adressen op uw domeinnaam worden opgevangen, is voor spammers perfect om u toch te bereiken.
Veel spam wordt namelijk gestuurd naar niet bestaande e-mailadressen op uw domeinnaam (deze is openbaar) dus john@domeinnaam.nl of creditcheck@domeinnaam.nl.
Wilt u wel meerdere e-mailadressen laten opvangen door één e-mailadres? Gebruik dan de optie “e-mail doorsturen”.

Technologie van DataCT

DataCT beschikt over een vast team van ervaren Internet Engineers, dat altijd bezig is onze producten en diensten te verbeteren. Door onze constante focus op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is het voor ons mogelijk snel in te spelen op de wensen van onze klanten.

Gemakkelijk, schaalbaar en betrouwbaar

Dat DataCT gebruik maakt van geavanceerde cluster hosting-technologie, heeft voor onze klanten vele voordelen. Zo is het vrij eenvoudig om (op verzoek) de configuratie van uw hostingpakket aan te passen. Wij kunnen bijvoorbeeld:

  • De versie van PHP aanpassen aan de versie die nodig is voor uw Open Source toepassing;
  • De instellingen van PHP (php.ini) naar wens veranderen;
  • De frequentie van back-ups optimaliseren voor uw product.

Neemt u vooral contact met ons op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van shared hosting en de voordelen die onze configuratie u kan bieden.

Dedicated Cloud servers

Voor klanten die shared hosting ontgroeid zijn, bieden wij een scala aan Virtual Private Servers, elk met een eigen, uniek palet aan eigenschappen.

Interview met Jochem Moll (mede-eigenaar DataCT)

v.l.n.r. Jochem Moll, Paul Verheul, Erik Jan Jonkers & Rebecca Berendsen

Hoe ziet jullie dag eruit?
“Koffie om 9:00, lunch om 12:00 en vrijdagmiddag is krokettendag. Wij houden ervan om te weten waar we aan toe zijn en alles op orde te hebben. Dat zie je ook terug in ons bedrijf. We willen alles tot in de perfectie gedaan hebben en zijn daar in ons hoofd continu mee bezig. Wat we doen, willen we heel erg goed doen.“
Is dat niet vermoeiend en eentonig?
“Dat zou je denken, maar wij hebben gewoon van onze hobby ons beroep gemaakt! Naast het verzorgen van hosting voor DataCT zijn we continu bezig onze servers te tweaken. Het zou niet de eerste keer zijn dat we tot midden in de nacht bezig bleven om Magento zo goed mogelijk te laten draaien. Met als gevolg een van de snelste servers en we kennen alle ins en outs van onze servers en hosting.”
Hoe is DataCT ontstaan?
“We waren al zoveel bezig met servers en IT dat we hier ons beroep van hebben gemaakt, dat ging eigenlijk vanzelf. Het begon met het verzorgen van hosting voor bevriende ondernemers en sinds 1999 besloten Erik en ik om DataCT B.V. op te richten. Na al die jaren hebben we een vaste klantenkring opgebouwd en door ons meer te richten op klanttevredenheid dan enkel het vergroten van een klantenbestand, krijgen we veel positieve feedback en hebben we 5-sterren beoordelingen op verschillende vergelijkingssites. Hier zijn we wel een beetje trots op.”
En wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
“Ehm…eigenlijk doorgaan zoals dat nu gaat, maar dan nog beter en sneller! Zoals ik zei, we vinden het gewoon leuk wat we doen en hopen dit nog lang te kunnen blijven doen.”

Bent u ook tevreden met onze service en diensten? Dan zouden we het erg waarderen als u een review schrijft op webhosters.nl.