Monthly Archives: april 2013

Is uw website klaar voor steeds meer mobiele bezoekers?

Doordat er wereldwijd miljoenen smart phones en tablets verkocht worden, zal ook het aantal ‘mobiele’ bezoekers aan uw website toenemen. Nu al is bijna de helft van al het website-bezoek mobiel (inclusief tablets). Is uw website daar klaar voor, of mist u inkomsten doordat mensen uw website niet kunnen bekijken? Hieronder vindt u een aantal tips waarmee u uw website toegankelijk(er) kan maken voor mobiele gebruikers.

1. Maak een aparte, mobiele website

Een van de manieren om uw mobiele bezoekers te behouden, is het maken van een aparte website waarnaar de bezoeker automatisch wordt doorverwezen. Deze website optimaliseert u door bijvoorbeeld minder (grote) afbeeldingen te gebruiken en door teksten kort te houden.

2. Maak uw website ‘responsive’

Een website met ‘responsive design’ past zich aan aan de schermgrootte van de bezoeker. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van CSS. Het voordeel hiervan is dat u niet twee verschillende websites hoeft bij te houden, dezelfde website wordt alleen anders weergegeven. Open source software zoals WordPress bevat standaard responsive themes, die u naar wens kunt aanpassen. Maakt u zelf uw website (zonder CMS), dan is Twitter Bootstrap een uitstekende basis.

3. Voorkom het gebruik van Flash

Op veel tablets en smart phones werkt Flash niet. Zorg er dus voor, dat u belangrijke informatie niet weergeeft middels Flash.

4. Controleer uw website

Deze laatste tip is eigenlijk de meest logische: bekijk uw website op zoveel mogelijk apparaten. Alleen zo komt u erachter of uw website goed overkomt.
En heeft u niet de beschikking over een tablet of smart phone? Dan kunt u via bijvoorbeeld deze website uw eigen responsive website testen in meerdere formaten.

Meer Tips?

Abonneer u nu op onze Tips & Tricks!

MySMT upgrade: backups terugplaatsen en rechten herstellen

Met ingang van 1 maart is er een aantal verbeteringen doorgevoerd in MySMT. We zullen deze verbeteringen in deze blogpost toelichten, zodat u er optimaal gebruik van kan maken.

Backup-beheer: eenvoudig zelf backups terugplaatsen

Backups worden door DataCT automatisch gemaakt. Elke dag of, als u DataCT Professional heeft, zelfs ieder uur. Tot voor kort kon u deze backups alleen terugvinden via FTP, in de map ‘backups’. Na een recente upgrade van MySMT is het echter ook mogelijk om vanuit MySMT uw backups terug te plaatsen.

Het terugplaatsen van een back-up is eenvoudig. Omdat backups worden gemaakt per webdirectory, vindt u de knop Beheer backups ook onder het tabblad Webdirectories. Bij backups wordt onderscheid gemaakt tussen backups van bestanden en backups van uw database(s).

Bestanden terugplaatsen
Bij bestanden kunt u ervoor kiezen een bestand of map terug te plaatsen, of de gehele webdirectory. Wat u goed moet begrijpen, is dat bij het terugplaatsen van een backup de huidige bestanden worden overschreven.

Database(s) terugplaatsen
Ook wanneer u een database terugplaatst, wordt de database zoals die nu bestaat, verwijderd. Houd hier rekening mee, bijvoorbeeld wanneer u regelmatig bestellingen ontvangt in uw webshop. Alle bestellingen die geplaatst zijn na het tijdstip van de backup, zullen na terugplaatsen niet meer te vinden zijn. Wees hiermee dus voorzichtig.

Herstel de FTP-rechten van uw webdirectory

Wanneer u vanuit de admin van bijvoorbeeld WordPress bestanden en mappen uploadt, krijgen deze bestanden en mappen niet de juiste schrijfrechten mee om ze later via FTP te kunnen bewerken. Wanneer u dat wel wilt, kunt u in MySMT de rechten van een webdirectory herstellen.

U vindt deze optie onder het tabblad webdirectory -> mappen. Rechts naast het mappenoverzicht van de directory staat een grote knop Herstel FTP-rechten. Door hierop te klikken, zullen de rechten van alle bestanden en mappen in uw webdirectory goed worden gezet en kunt u met FTP alle bestanden en mappen bewerken.