Monthly Archives: januari 2014

Web design trends 2014

In 2013 zagen we al meerdere trends voorbij komen, zoals platte en responsieve ontwerpen waardoor websites er overzichtelijker uitzagen en op meerdere devices toegankelijk werden. Ook 2014 kent weer een aantal nieuwe trends en ontwikkellingen, waarvan we de belangrijkste web design trends  hieronder voor u op een rijtje zetten.

Overzichtelijk en logisch

Naast de content die u aanbiedt, speelt ook het uiterlijk van uw website een belangrijke rol in hoe u overkomt op bezoekers van uw site. Inmiddels is er een breed scala aan website stijlen bedacht: platte ontwerpen, retro ontwerpen met linten, twee of meerdere kolommen, ‘oneindig’ scrollen, of een enkele pagina met AJAX. Welke stijl u kiest doet geen afbreuk aan uw site, maar een overzichtelijk en logisch ontwerp is essentieel om de juiste indruk achter te laten bij uw bezoekers.

Gemakkelijker, slimmer en groter

In 2014 komen er weer updates van de verschillende open source pakketten. Omdat de communities achter deze software zich steeds beter organiseren, zal de kwaliteit van deze software ook dit jaar verder toenemen. Dit komt niet alleen het uiterlijk van de site ten goede, maar ook de achterkant van de software gaat zich verder ontwikkelen om uw groeiende website nog gemakkelijker en slimmer te beheren.

Meer video’s

Video’s worden steeds belangrijker in 2014. Met een goede video boodschap kunt u in enkele minuten uw bezoekers overtuigen van de kwaliteit van uw product of dienst. Zo wordt in een veel korter tijdsbestek meer informatie gedeeld. De combinatie van beeld en geluid kan immers tot wel twee pagina’s tekst in tien seconden aan uw bezoekers uitleggen.

Websites voor grote schermen

Waar in 2013 de mobiele website heel belangrijk was, wordt met de komst van next-gen consoles en all-in-one machines het grotere scherm nieuw leven ingeblazen. Websites geoptimaliseerd voor kleine schermen maken immers geen gebruik van de volledige schermruimte beschikbaar op LCD TV’s. Wanneer u uw site bouwt of laat bouwen in 2014 houdt dan rekening met een responsief ontwerp voor zowel kleine- als grote schermen.

Bekijk de website van de NOS over de Olympische Spelen 2014 in Sotsji voor een voorbeeld van de nieuwe web design trend voor het nieuwe jaar.

Bezoek DataCT tijdens de webwinkel vakdagen

Op 22 en 23 januari 2014 staat DataCT op de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs. Wilt u kennismaken met de mensen achter DataCT, of bent u op zoek naar de beste oplossing voor uw hosting-uitdaging? Kom dan langs!

Logo Webwinkel Vakdagen

€ 10,- korting wanneer u ons bezoekt

Wanneer u DataCT vereert met een bezoekje aan onze stand W13, ontvangt u van ons een kortingsbon t.w.v. € 10,- op uw eerstvolgende bestelling en een handig presentje. Zomaar, voor u als trouwe klant. We zien u graag!

Schrijf u gratis in als bezoekers

Schrijf u via deze link in als bezoeker van de Webwinkel Vakdagen