5 tips voor de beste nieuwe domeinnamen

Er zijn een hele hoop nieuwe domeinnamen beschikbaar geworden.

Een goede naam is beter dan olie.

Er zijn in de laatste 2 jaar meer nieuwe domeinnamen bijgekomen dan in de 20 jaar daarvoor. Deze nieuwe extensies maken het mogelijk om precies de juiste naam voor een website te vinden.

Natuurlijk blijven .com en .nl belangrijk voor bedrijven in Nederland, maar het is waardevol om verder te kijken.

Wat is belangrijk bij het kiezen van nieuwe domeinnamen?

5 tips op een rijtje:

 1. Kort en krachtig.
  Deuniversiteitvandetoekomst.nl klinkt misschien mooi, maar mensen vragen zich af: zaten er streepjes in? Was het detoekomstuniversiteit, universiteitvandetoekomst.nl of …? Een korte bondige naam is makkelijk in te typen, makkelijk te onthouden en bereikt zo meer mensen. Bij nieuwe extensies als .site .xyz .top en .club is het makkelijker om korte, waardevolle termen te registreren.
 2. Persoonlijkheid uitstralen.
  Een naam is de eerste indruk die maakt op mensen. Denk dus na over wat voor indruk u het liefst wil achterlaten. Betrouwbaarheid? Snelheid? Makkelijk benaderbaar? Gedegenheid? Het kan helpen om uw bedrijf als een persoon te zien en te kijken wat voor eigenschappen u graag wilt dat mensen waarnemen als ze contact maken met uw bedrijf.
 3. Bespaar marketing geld.
  Een goed gekozen naam bespaart heel wat geld op promotiegebied. Stel, u heeft een bedrijf dat fietsrekken verkoopt en plaatst. U kunt elke maand geld geven aan google om advertenties te laten zien als mensen zoeken naar “fietsrek”. Registreert u echter fietsrek.nl, dan komt u hoog in de zoekopdrachtenlijst, zonder extra geld. Natuurlijk bestaat fietsrek.nl al, maar daarom wordt fietsrek.top of fietsrek.site misschien interessant (die op het moment van schrijven, beide nog niet geregistreerd zijn).
 4. Mooi e-mail adres.
  Voor een consultant op het gebied van water met veel kennis kan het waardevol zijn om willemalexander@ waterschap.guru te registreren (ook deze is nu nog vrij). Een goede uitstraling helpt om precies die indruk te maken die u wilt.
 5. Registreer op tijd.
  Hoe goed de naam die u verzint ook is, wie het eerst komt die het eerst maalt. Zeker nu de nieuwe domeinextensies worden aangeboden zullen er veel mogelijkheden zijn om de ideale naam vast te houden.

Meest populaire nieuwe domeinnamen:

.xyz
Inmiddels de 5e meest gebruikte nieuwe domeinnamen, ideaal om (jonge) mensen van de X Y Z generatie te bereiken. (is de veelgebruikte .biz en .us al voorbij gesprongen, ondanks dat deze al 28 jaar langer bestaan). Een echte aanrader.

.top
Goedkoop. Goede naam. Inmiddels de 8e meest gebruikte extensie en gaat vermoedelijk komende maand .us voorbij voor de 7e plek. Ideale budget oplossing voor MKB.

.club
Ideaal voor verenigingen en clubs en is ook een van de meest populaire nieuwe extensies.

.amsterdam
Een exclusieve extensie met een hoger prijskaartje.

.frv
Speciale extensie voor friesland domeinen.

.site .guru .tools .email
Dit zijn ook domeinen waar we meer van verwachten.

We hebben ook een lijst van alle nieuwe domeinextensies.