Tip: Verbind uw website aan social media

Via ‘AddThis’ kunt u gemakkelijk uw social media implementeren op uw website. AddThis plaatst een button op uw website die linkt naar uw social media kanaal. Het gebruik ervan heeft bewezen bedrijven te ondersteunen in het krijgen en behouden van klanten. Met name het MKB profiteert van de komst van social media, veel bedrijven onderhouden naast hun eigen website dan ook meerdere social media kanalen.

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u bepalen welke social media passen bij uw bedrijf en hoe u deze kunt implementeren op uw website. Zo is Twitter een handige manier om korte teksten naar buiten te brengen, bieden Facebook en Google+ een platform voor actie en interactie met de klant en Pinterest en Instagram geven ruimte om uw product te visualiseren.

Gebruik Add-this om een button naar uw social media te maken

Via de gratis online service AddThis kunt u buttons op uw site plaatsen voor sociale interactie met uw klant. De buttons bevatten herkenbare logo’s die al op veel websites worden gebruikt. Wanneer de bezoeker op de button klikt, dan handelt AddThis verder alle sociale interactie af. U kunt zelf bepalen welke interactie dit is. Als u inlogt op www.addthis.com kunt u de code kopieren waarmee u de buttons op uw website te plaatst. U hoeft dus niets te downloaden.

Meld u aan voor de Tips&Trucs. Elke twee weken in uw inbox. En ontvang meteen antwoord op de vraag: ‘Maakt uw website de 3 meest gemaakte fouten?’