DNS records beheren

volledige DNS beheer bij elke domeinnaam

DNS records beheren

Wanneer u bij DataCT een of meerdere domeinnamen bestelt, heeft u de mogelijkheid om voor deze domeinnamen alle DNS-records aan te passen. Zonder bijkomen kosten, eenvoudig via het hostingpakket of op onze servicepagina. Zo kunt u bijvoorbeeld uw domein doorverwijzen naar een ander IP-adres of uw e-mail doorsturen naar uw eigen mail server. Hieronder staat een beschrijving van de meest gangbare DNS-records.

A-records

A-records verwijzen een (sub-)domeinnaam naar een IP-adres. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een (sub)domeinnaam laten verwijzen naar een externe-server.

MX-records

Wanneer u een mailserver (bijvoorbeeld Exchange) heeft, dan kunt u de MX-records van uw domein hiernaar laten verwijzen. Op deze manier wordt inkomende e-mail niet door DataCT verwerkt, maar doorgestuurd.

Cname-records

Met een Cname-record maakt u een alias naar een andere domeinnaam. Het ip-adres van de andere domeinnaam wordt dan ook gebruikt op de C-name.

TXT-records

Dit is een DNS-record waarbij een willekeurige tekst kan worden opgegeven. Tegenwoordig wordt dit record vaak gebruikt voor verificatie doelen, zoals SPF-records of DKIM-sleutels.

SPF-records

Dit zijn records voor het valideren van de emailservers van de betreffende domeinnaam. Het is een lijst met ipadressen of hostnames van mailservers die email afhandelen voor de domeinnaam. De SPF records worden als TXT record opgegeven.

SOA en NS-records

Deze records bepalende de DNS omgeving van de betreffende domeinnaam en kunnen niet gewijzigd worden.

© DataCT B.V. sinds 1999 - Alle op deze website getoonde prijzen zijn exclusief 21% btw, tenzij anders vermeld.